Hakkımızda

Okulumuz ilk olarak 2011-2012 eğitim öğretim yılında Dumlupınar Üniversitesi Gediz MYO bünyesinde Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı olarak kurulmuş ve öğrenci almaya başlamıştır. Daha sonra Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünün teklifi ve YÖK Genel Kurulunun 05 Nisan 2012 tarihli kararı ile Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu kurulmuş ve Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı okulumuz bünyesine kaydırılarak eğitim öğretime burada devam etmiştir. Okulumuz ilk mezunlarını 2013 yılı haziran ayında vermiştir. Halen okulumuzda Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı normal öğretim ve ikinci öğretim olarak eğitim öğretime devam etmektedir. 2018 yılında İlk ve Acil Yardım Programının da açılmasıyla Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde iki programda eğitim faaliyetlerini sürdürmeye devam etmiştir. 09.05.2018 tarihinde yürürlüğe giren kararname ile Dumlupınar Üniversitesi bünyesi altında olan sağlıkla ilgili tüm fakülte ve yüksekokullar Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin bünyesine geçmiş bu sayede Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik ve İlk ve Acil Yardım programların dışında ilerleyen dönemlerde Yaşlı Bakımı Programı,İş ve Uğraş Terapisi Programı ve Çocuk Gelişimi Programlarının da faaliyete geçmesi planlanmaktadır.

Okulumuzun bulunduğu Kütahya’nın Gediz ilçesi 25.000 nüfusa sahip, ulaşım, barınma ve çevre imkanları itibarıyla gayet iyi düzeyde olan bir şehirdir. İlçede öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması açısından KYK’na bağlı devlet öğrenci yurdu ve özel sektör tarafından işletilen özel öğrenci yurtları mevcuttur. Ayrıca ilçede bulunan meskenlerin büyük bölümü doğalgazla ısıtılmaktadır ve dileyen öğrenciler uygun kiralık ev bulmakta zorluk çekmemektedir. Aynı zamanda Gediz şehirlerarası ulaşım olanakları bakımından avantajlı bir konuma sahiptir. Eskişehir-İzmir karayolu üzerinde yer alan Gediz, Kütahya il merkezine 86 km, Uşak il merkezine 58 km mesafededir. Gediz’den, başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Manisa gibi çevre illere doğrudan şehirlerarası otobüsle ulaşım mümkündür. Ayrıca Kütahya ve Uşak illerinden İstanbul’a havayolu ulaşımı da bulunmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2018, Çarşamba