Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Uygulama Heyecanı

Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinde uygulama eğitimi heyecanı başladı. Geçtiğimiz dönemlerde Sağlık Bakanlığıyla bir takım prosedürlerden ötürü yaşanan sorunların aşılmasından sonra uygulama alanlarına geri dönen öğrenciler uygulama eğitimine kaldığı yerden devam etmeye başladı.

2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi Bahar Yarıyılı başlamasıyla birlikte uygulama eğitimine başlayan öğrencilerin hem hastane içindeki uygulama alanları arttırıldı hem de ilçe genelindeki uygulama sahaları genişletildi. Öğrenciler Gediz Devlet Hastanesinin yanı sıra, Gediz İlçe Sağlığı Merkezi, Gediz Toplum Sağlığı Merkezi, Gediz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Dayınlar Aile Sağlık Merkezi, Ulu Oymak Aile Sağlık Merkezi ve Salur Aile Sağlık Merkezinde de belirlenen rotasyon planına göre uygulamalı eğitim görmekte.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural KAVUNCU ‘’ Günümüz koşullarında tıbbi sekreter, sağlık hizmetleri sunan ekibin aktif  bir  üyesidir  ve  ekip  içerisinde  iletişimi  sağlamakla  yükümlüdür. Sağlık kuruluşlarının aradığı kalifiye eleman olmak için teorik bilgiler kadar uygulamanın da önemli olduğunu biliyoruz. Öğrencilerin  teorik  dersleri  ile  uygulama  alanlarında yapılan işlerin uyumlu  olduğunu ve bu  durum öğrencilere verilen eğitimin günün koşullarına uygun olduğunu göstermektedir’’ dedi.

Ayrıca uygulama  alanlarının  çalışma  koşullarını öğrenmelerine yardımcı  olduğunu  da  ifade  eden Rektör Prof. Dr. Vural KAVUNCU  ‘’Uygulama  alanlarında  öğrencilere  yardımcı  olan  personel,  öğrencilerin uygulamaya  gelmesinden  ve  öğrencilere  katkı  sağladıkları  için  oldukça memnunlar. Ayrıca çalışanların,  öğrencilerin uygulama alanlarındaki performanslarını beğendikleri ve öğrencilerin çalışanların iş yükünü azaltmaya olumlu katkı sağladıkları görülmektedir. Çalışanlara göre öğrencilerin uygulama alanlarındaki kurallara uygun bir biçimde davranmakta olduğu ve işlerini ciddi bir şekilde yapmalarından memnuniyet duyduğunu’’ dile getirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2019, Çarşamba